Uusi korkokatto pikavipeille 2019

Uusi korkokatto pikavipeille astuu voimaan vuoden 2019 syyskuussa. Korkokatto tulee säätelemään pikavipeiltä perittäviä korkoja ja kuluja merkittävästi enemmän kuikn aiempi 50% todelliseen vuosikorkoon perustunut korkokatto.

Hyvä tiettää uudesta korkokatosta:

 • Lainan nimelliskorko on maksimissaan 20%:a.
 • Lainakulut ovat 0,01%/päivä, eli 3,65% vuositasolla.
 • Lainakulut eivät saa ylittää 150 euroa vuositasolla.
 • Eräpäivänsiirrosta perittävä kulu on maksimissaan 5€.
 • Eräpäivää saa siirtää vain kaksi kertaa vuodessa.

Löydät alla olevasta taulukosta kaikki uudet pikavipit, jotka toimivat uuden korkokaton puitteissa.

Pikavippivertailu

Lainasumma:
Laina-aika:
 • Valitse kriteerit:
 • Joustoluotto
 • Ei liitteitä
Vertaile lainoja:
Näytä lisää vaihtoehtoja

Mistä lainaa – korkokatto tiukentaa lainansaantia

Mistä lainaa uuden korkokaton vallitessa? Hinnat putoavat kaikilta lainanhakijoilta selvästi uuden korkokaton myötä. Matalamman hintatason mukana lainanmyöntökriteeristö tulee kuitenkin oleellisesti tiukentumaan. Alalla toimineita pikavippiyhtiöitä häviää ja tarjonta kapenee. Pikavipin hakeminen onnistuu toki yhä, mutta tuotto-odotukset ovat lainayhtiöillä pudonneet merkittävästi, riskisemmät asiakassegmentit suljetaan pois ja jäljellejäävien asiakkaiden vaatimuksia tiukennetaan. 
 
Mikäli lainan hakemisella on kiire, suosittelemme täyttämään lainahakemuksen jossakin lainojen kilpailutamiseen erikoistuneessa verkkopalvelussa. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi:

Kilpailuttamalla lainatarpeesi näet heti 30 pankin ja luottolaitoksen vastauksen lainahakemuksellesi. Hakemalla lainaa lainavertailutaulukomme yhtiöistä suoraan, voit joutua täyttämään lainahakemuksen useaan otteeseen, mikäli ensiksi valitsemasi yhtiö antaa negatiivisen luottopäätöksen. 

Uuden korkokaton tuomat muutokset

Uusi korkokatto pienentää asiakkaalta perittävissä olevia kuluja ja tiukentaan siis lainansaantia. Luottoyhtiöitä lopettaa toimintansa ja tarjonta kapenee. Yksinkertaistaen, hyvä hakija saa lainaa edullisemmin, heikommilla tiedoilla hakevan mahdollisuudet vakuudettoman luoton hakemiseen pienenee oleellisesti.
 
 • Pikavippiyhtiöitä häviää markkinoilta.
 • Lainatarjonta kapenee.
 • Luotonmyöntökriteerit tiukkenevat.
 • Uusi pikavippituote on noin 4000 euron limiittituote, joka sallii maksimikustannusten perimisen. 
 
Pikavipit jakautuvuivat kahteen segmenttiin ennen uutta korkokattolakia: alle 50% todellisella vuosikorolla lainaa myöntäneet toimijat ja selvästi korkeammalla korolla lainoittaneet limiittiluottoyhtiöt. Uuden lain myötä pienet limiittilainat ovat käytännössä kannattomia ja niiden tarjonta tulee supistumaan ja lopulta häviämään markkinoilta osittain tai kokonaan ainakin uusien asiakkaiden tarjoamasta. 
 
Uusi de facto pikavippituote on noin 4000 euron juostolainatuote, jolta voi jo periä lain sallimat 150 euroa kuluina ja 20% nimelliskorkona. 

Lainaa netistä ilman vakuuksia

Kaikki pikavipit ovat vakuudettomia lainoja. Lainan hakemiseksi et siis tarvitse mitään vakuuksia tai reaaliomaisuutta, vain lainahakemukselle antamasi tiedot vaikuttavat lainapäätökseen.

Hae siis lainaa netistä nettipankeilta ja luottolaitoksilta, jotka operoivat pelkästään netissä. Kaikilla pikavippiä myöntävillä yhtiöillä, jotka olemme listanneet lainavertailuun on täysin sähköiset prosessit. Tarviset lainan nostamiseksi pelkät verkkopankkitunnukset ja tietysti internet-yhteyden.

Lainaa netistä on aina haettava tarkasti omaan tarpeeseen, eikä edellistä lainaa tule maksaa uudella lainalla. Mikäli tunnistat ylivelkaantumisen merkkejä taloudessasi ja epäröit uuden lainan ottamista, jätä se suosiolla väliin. Alla vinkkejä ja linkkejä oman talouden hoitoon ja veloista selviämiseksi.

Pikavipit.info -sivustolta löydät kaiken tarvittavan tiedon pikavipeistä järkevän lainapäätöksen tekemiseksi. Sivusto on puolueeton ja kaikki hintatiedot ja lainaominaisuudet on listattu sellaisenaan. Sivuston käyttö ja lainanhaku on asiakkaalle aina täysin kulutonta.

© 2019 - Kaikki oikeudet pidätetään.